Workshops om kennis in de praktijk te brengen
Workshop moeilijke en onmogelijke gesprekken voeren

Strategie: Moeilijke en onmogelijke gesprekken voeren.

Workshop van dagdelen met een groep van ongeveer 10 mensen.

Er zijn altijd van die gesprekken waar je tegenop ziet als een huis, je weet eigenlijk al dat het onbegonnen werk is. De ander heeft onvoorspelbaar gedrag, er is geen land met hem of haar te bezeilen. Er is licht aan het einde van deze workshop: Kleine veranderingen bij jezelf kunnen grote gevolgen hebben op het gedrag van de ander.

Leer met je eigen gedrag te manoeuvreren op de vierkante millimeter, oefen en overwin.

We werken met casus uit de eigen praktijk van de deelnemers.

opstellingen

Weet waar je staat: Systemische opstellingen.

Systemische opstellingen zijn een geweldig instrument voor diagnose en interventies. Ze werken met intuïtieve en irrationele processen. Zowel binnen mensen als tussen mensen kun je kijken naar systemen en samenhang.

Uitgangspunt is de dynamiek van het gehele systeem. Ik gebruik opstellingen in individuele sessies, in taaie conflictsituaties, in organisatietrajecten, tijdens teamdagen en workshops, maar ook om beleidsvraagstukken te analyseren of beleidsinterventies uit te testen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de voorwaarden voor deze methode en de opzet voor een workshop neemt u dan gerust contact op. Ik werk met casus uit de eigen praktijk van de deelnemers.

Brochure opstellingen


opstellingen

Systemen en patronen: Ontraadsel de samenhang en het krachtenveld.

We weten allemaal dat gedrag gedrag uitlokt, dat sommige plekken in de organisatie en in het krachtenveld bepaald gedrag uitlokken. De plek is vaak belangrijker dan het poppetje voor de onderlinge dynamiek. Sommige relaties volgens patronen waar we ons niet van bewust zijn. Sommige wetmatigheden doemen steeds maar op zonder dat we er invloed op lijken te hebben. Maar hoe werkt het nou?

We werken onder andere met systemische opstellingen in deze workshop. Vind proefondervindelijk uit hoe patronen, systemen en krachtenvelden invloed uitoefenen en leer er zo goed mogelijk mee omgaan.

We werken met casus uit de praktijk van de deelnemers.

 De docenten, Iris de Veer en  Jan de Hollander

Artikel Domeinschrift

opstellingen

Stap in en stap uit: Rituele dansen en patronen.

Iedereen heeft, vaak al op jonge leeftijd, een aantal patronen ontwikkeld die je verdedigden tegen de boze buitenwereld. Ook als die buitenwereld verandert, blijven de patronen vaak intact, en zijn meestal niet meer doelmatig.

Sterker, vaak roepen die patronen nu precies op waar je bang voor bent of verdrietig van wordt. Je draait vast in je eigen cirkel: Je doet wat je altijd gedaan hebt en je krijgt wat je altijd gekregen hebt. Loslaten van die opgebouwde structuren gaat vaak met angst en weerstand gepaard. Je gaat toch zeker de reddingsboei die je deed overleven niet loslaten? Je succesformule opgeven?

In deze workshop zie je dat daar nu precies de winst te behalen valt. Open nieuwe gedragsmogelijkheden, stop de rituele dans. Swing los en leer je eigen patronen en die van anderen te (h)erkennen, er mee om te gaan.

Intervisie

Intervisie

Leer casusgewijs van eigen en andermans praktijk. Met behulp van beproefde methodieken kun je veel leren van het behandelen van een casus uit de praktijk.

Leer wat nodig is om dit veilig en effectief te doen met je collega’s. Leer leren in de praktijk.

Artikel over intervisieGeef een reactie