Ik word geïnspireerd door ont-moeten en ont-dekken, maar vooral door ont-wikkeling en ont-plooiing van mensen.

Mijn aanpak is speels, liefde- en humorvol, maar ook confronterend. Ik werk met mijn hart en mijn intuïtie, maar ben ook een nuchtere, praktische econoom, die graag de feiten, de cijfers en de realiteit onder ogen wil zien. Verder maak ik dankbaar gebruik van de brede ervaring opgedaan tijdens mijn niet al te rechtlijnige loopbaan. Zie daarvoor mijn LINKED-IN profiel.

Ik houd van het ‘publieke domein’, het hobbelige terrein waar burgers, politici en ambtenaren elkaar ontmoeten. Het is een gebied waar belangrijke dingen tot stand komen die ons leven bepalen, van rechtvaardigheid tot onderwijs, van het rechtleggen van de stoeptegels tot maffiabestrijding. Ik houd van de pioniers die werken in de ‘rafelranden’ en nieuwe paden moeten hakken in de rauwe realiteit.

Ik houd van mensen die iets tot stand willen brengen in de wereld. Ik heb veel ervaring met de thema’s strategie en beïnvloeding, ‘spelen’ en ‘stout zijn’ in organisaties en systemisch kijken. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in de nieuwste breininzichten en wat we daar uit kunnen leren over irrationaliteit, leidinggeven en beïnvloeden. Zie daarvoor ook het boek dat ik samen met Jan den Hollander en Henk Gossink schreef: “Ophouden met oplossen”.